חקירות בינלאומיות
בית » חקירות בינלאומיות

בעידן של היום בו חשבונות בנק בחו"ל נפתחים מהארץ, השקעות מתבצעות בחו"ל באופן תדיר וחברות גלובליות מרושתות בסניפים בכל העולם כל חקירה יכול להיהפך לחקירה בינלאומית. גם "חקירת בגידה" לצורך מעקב אחר בן זוג יכולה להיות טרנסאטלנטית.
אנו ב"גל חקירות" בעלי ניסיון רב בחקירות, מעבר לים בכל התחומים, שירותי חוקר פרטי , חקירות פרטיות, חקירות כלכליות, חקירות מסחריות, בריונות ברשת, חקירת מעילות כך שכל חקירה אם ראשיתה בחו"ל או נמשכת אל מעבר לגבולות הארץ – אנו כאן בשבילכם לאורך כל הדרך.

מושגים כמו "בלש פרטי" או "משרד חקירות" נשמעים לרובנו כלקוחים מתוך סרטי מתח וריגול, אך מדובר כמובן במושגים מהעולם האמיתי אשר רלבנטיים עבור אינספור אנשים בישראל ובעולם כולו. גם בארץ כאמור פועלים משרדי חקירות מקצועיים המעסיקים חוקרים פרטיים אשר משיגים מידע חשוב ורלבנטי עבור לקוחותיהם, מידע שלא יכולים היו להשיג באף דרך אחרת. אחד מסוגי הפעילות המעניינים ביותר בתחום זה הוא חקירות בינלאומיות – למה הכוונה ב"חקירה בינלאומית" ומדוע יש צורך בחוקרים פרטיים ומשרדי חקירות מקצועיים עבור חקירות אלו, במקום פשוט להסתמך על רשויות אכיפת החוק?
חקירות מסוגים שונים בעידן גלובאלי – חקירות בינלאומיות
בעוד המושג "חקירות בינלאומיות" עשוי להתייחס למגוון רחב של חקירות מענפים ותחומים שונים, המשותף לכל המקרים הנופלים תחת קטגוריה זו הוא כי לפחות חלק מהחקירה נערך במדינה אחרת או כולל חקירה של גורמים ממדינות אחרות, מה שמצריך כמובן לפעול באופנים שונים באותן מדינות (אין זה בהכרח חייב להיות פעולה המתבצעת פיזית באותה מדינה, זו יכולה להיות גם חקירה מרחוק…). במקרים אלו החוקרים הממונים על החקירה צריכים לפעול במספר מדינות שונות (שכן לקוחותיהם נמצאים במדינה אחת והחקירה מתבצעת לפחות בעוד מדינה אחת נוספת), ועושים זאת הן על ידי טיסה לאותן מדינות וביצוע החקירה בשטח באותה מדינה והן על ידי טכניקות שונות של חקירה ואיסוף נתונים, דוגמת שימוש במאגרי מידע בינלאומיים מסוגים שונים או הפעלה של גורמי חקירה מקומיים באותה מדינה.
חקירות בינלאומיות הופכות נפוצות יותר ויותר ורלבנטיות עבור כמויות גדולות יותר של אנשים בשנים האחרונות, גם ובעיקר בגלל השינויים הנרחבים המתרחשים בעולם, וספציפית תהליכי הגלובליזציה למיניהם. העולם כיום הוא כפר גלובאלי אחד גדול יותר מאי פעם בעבר. האינטרנט מאפשר זרימה חופשית ויעילה של מידע, עולם התחבורה מציע טיסות זמינות וזולות יותר מאשר בנקודות זמן קודמות והמערכת כולה מאפשרת ביתר כלות התנהלות בינלאומית,הן מבחינה עסקית והן מבחינה פרטית או ציבורית. כתוצאה מכך מתרחש גם גידול עקבי בכמות המקרים המצריכים חקירות פרטיות בינלאומיות מסוגים שונים.
מדוע לפנות לחוקרים פרטיים עבור חקירות בינלאומיות?
בשלב זה עשויה לעלות השאלה – מדוע לפנות לחוקרים פרטיים עבור ביצוע חקירות בינלאומיות במידת הצורך? מדוע לא לפנות לרשויות אכיפת החוק השונות, בישראל או במדינות האחרות בהן מתבצעת הפעילות החשודה?
התשובה הראשונה היא כי למרות שקיים שיתוף פעולה בינלאומי נרחב בין ממשלות של מדינות שונות ובין גורמי אכיפת חוק של מדינות שונות, שיתוף פעולה זה רחוק מאוד מלהיות מושלם. אפילו אם הבעיה המתגלה היא במדינה קרובה וידידותית יחסית לישראל, כמו ארצות הברית או מדינות מערב אירופה, ההתנהלות של גורמי אכיפת החוק בארץ מול אלו שבמדינה הזרה תהיה תמיד מוגבלת ומסורבלת במידה ניכרת, מה שיקשה ויעקב את פתרון הבעיה. וזה המצב במדינות ידידותיות. במקרים אחרים של מדינות עימן הקשרים הדיפלומטיים של ישראל אינם טובים במיוחד החקירה המשותפת בין הגורמים הרשמיים בארץ ובמדינה זו עלולה שלא להתרחש כלל.
בנוסף, גם כאשר נוצר שיתוף פעולה רצוי ורשמי בין גורמי אכיפת חוק בארץ ובחו"ל בנוגע לסוגיה מסוימת, לרוב מדובר היה בחקירה איטית ומסורבלת, כזו אשר סיכוייה להניב פרי במהרה נמוכים יחסית. עבור אנשים הנמצאים באמצע סיטואציה בעייתית המצריכה חקירה מסוג זה, מדובר במצב לא מעודד במיוחד.
מסיבות אלו, כמו גם כמה סיבות נוספות, פונים במקרים רבים של צורך בחקירות בינלאומיות למשרדי חקירות ולחוקרים פרטיים מקצועיים. אלו פועלים באופן עצמאי ויכולים לנהל חקירה בינלאומית מסוג זה באופן הרבה יותר מהיר, יעיל ודיסקרטי.